Zmizí českolipská ODS?

19.01.2011 15:46

Pro ODS je nepřijatelná jakákoli spolupráce s komunisty, to tvrdí dnes v médiích manažer strany Jan Kočí. A podle výkonné rady ODS je v ohrožení existence třiceti místních sdružení, která se s KSČM paktovala.

Nepodařilo se mi dopátrat – a to ani na stránkách ODS - zda jedním z těch třiceti je i místní sdružení v České Lípě, proto volím cestu veřejného dotazu. Odpověď bude zajímat hlavně  voliče, kteří loni v komunálních volbách rozhodli o tom, že už nechtějí ve městě vládu ODS. Díky komunistům si ji ale dnes opět vychutnávají.

Komunisté v českolipském komunálním patu podpořili všemi svými třemi hlasy ODS. Podpora pro modrou starostku nešla napříč politickým spektrem, jak ona sama alibisticky tvrdí, existují o tom svědci. A navíc komunisté od té doby pevně a jednotně drží i další rozhodnutí pravice – nedemokratické obsazení výborů, klientelistický rozpočet města šetřící jen na některých, nestandardní výhody pro vyvolené. Komunisté sice podpořili ODS tiše, ale o to víc ta modrorudá jednota řve do světa. Cena za tento pravolevý (kočkopsí) pakt jistě časem vyplave na povrch.

Jmenovitý přehled hlasování zastupitelů na www.mucl.cz je zajímavým čtením s důkazy o modrorudém spojenectví. Moje otázka by mohla znít, zda bude zrušena místní organizace ODS v České Lípě za prokazatelnou a zakázanou spolupráci s KSČM. Ale celá tato akce výkonné rady je a bude jen mediální vlnou. Na podstatě věci – že ODS vládne v České Lípě díky KSČM – totiž vůbec nic nezmění.

Zpět

Kontakt


+420 777 225 539

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode